Kuntoutuspalvelut tähtäävät tuloksiin ennaltaehkäisemällä työkykyä heikentäviä ongelmia ja kuntouttamalla jo syntyneitä fyysisiä, psyykkisiä tai työilmapiiriä rasittavia ongelmia.

Ohjeita kuntoutuksiin saapuville

Ennen kurssin alkua saat kutsukirjeen postitse tai sähköpostitse, josta löydät tarkempaa informaatiota omasta kuntoutuskurssistasi. On tärkeää, että luet sen tarkasti. Odota vastaanottoja valkoisen rakennuksen aulassa. Sinut haetaan sieltä varatuilla ajoilla.
Tällä sivulla voit tutustua kuntoutuksen järjestelyihin.

Majoitus

 • Majoitusmuotoisten kurssijaksojen aikana majoitutaan kahden hengen huoneissa. Huoneen saa tulopäivänä klo 15 ja se tulee luovuttaa lähtöpäivänä klo12. Majoitukseen liittyvät asiat hoidetaan Backbyn valkoisen rakennuksen vastaanotossa. Kuntoutusasiakkaan on mahdollista saada omakustanteisesti yhden hengen huone, mikäli tulopäivänä huoneita on vapaata. Yhden hengen huoneen hinta on 50 e ja se maksetaan tullessa. Etukäteen yhden hengen huoneita ei voi varata.
 • Myös avomuotoisten kurssien aikana on mahdollista yöpyä, jos huoneita on saatavilla. Tiedustele mieluiten etukäteen huonetilannetta ja huoneen saatavuutta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Kela ei korvaa majoitusta avomuotoisissa kuntoutuksissa, vaan tällöin yöpyminen tulee maksaa itse.

Majoituspalveluista vastaa Backby. Huoneissa on oma suihku/WC. 

Matkustusyhteydet

 • Kaisankoti sijaitsee Pohjois-Espoossa Backbyn tiloissa. Jos saavut omalla autolla voit käyttää ilmaisia parkkipaikkojamme (ala- ja yläparkit).
 • Kaisankotiin pääsee paikallisbussilla nro 246 Espoon keskuksesta, Espoon torin laiturilta nro. 20. Lisätietoja ja aikataulut www.hsl.fi.
 • Matkakorvauksissa on omavastuuosuus ja Kela korvaa matkat yleensä yleisten kulkuneuvojen mukaan. Tiedustele ja hae matkakorvauksia erikseen suoraan Kelalta.

Ruokailu

Kuntoutusjasoilla kokonaisina kuntoutuspäivinä kuntoutujalle kuuluu ilmainen kotiruokalounas ja päiväkahvi. Ruoan valmistaa ja laittaa esille Backby valkoisessa rakennuksessa vastaanoton läheisyydessä. Annathan työrauhan Backbyn vastaanoton työntekijöille hoitaa muitakin, kuin ruokailuun liittyviä asioita.

 • Avokurssilaisille kuuluu kotiruokalounas ja päiväkahvi.  Lounas ja kahvi ovat valkoisessa rakennuksessa vastaanoton läheisyydessä.
 • Majoittuvien Kelan kuntoutusasiakkaiden kursseihin sisältyy päivittäin kotiruokalounas, iltaruoka ja aamiainen. Huomioithan, että tulopäivänä aamiainen ei sisälly pakettiin, eikä lähtöpäivänä päivällinen/ iltapala. Ruokailut on järjestetty usein valkoisessa rakennuksessa vastaanoton läheisyydessä, mutta esim. aamiainen on usein Kartanolla (keltaisessa rakennuksessa). Näet ilmoitustaululta päivällisajat. Ruokailuun liittyvistä ilmoituksista ja muutoksista vastaa Backby.
 • Ilmoita ruoka-aineallergioista etukäteen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 
 • Emme voi huomioida kaikkia mahdollisia ruokavaliotoiveita. Ruoka on kuitenkin monipuolinen.

Ravintolapalveluista vastaa Backby.

Mitä varusteita tarvitsen mukaan kurssille?

 • Sisäliikuntaan sopivat rennot ja mukavat vaatteet, joissa on miellyttävää olla ja liikkua ja pyyhe.
  Voit käyttää liikunta- ja kuntosaleja jos ne ovat varattu sinun kurssillessi tai jos majoitut ja tilat ovat vapaana päivän jälkeen. Pieni reppu/kassi on hyvä ottaa mukaan, jossa voit kuljettaa tarvittavia välineitä ja varusteita. Muista myös juomapullo ja riittävästi vaihtovaatteita.
 • Vuodenajan- ja säänmukaiset ulkoiluvarusteet
  Kaisankodin ympäristö tarjoaa hyvät ulkoilumahdollisuudet. Myllyjärven (800m) kaunis ympäristö sekä Pirttimäen (1,2km) ja Oittaan (4km) ulkoilualueen tarjoavat hyvät virkistysmahdollisuudet. Voit omatoimisesti tutustua reitteihin. Vapaa-ajan tapaturmavakuutus on hyvä olla voimassa.
 • Sauna- ja allaosasto
  Kurssijaksoilla voit käyttää Kaisankodin sauna- ja allasosastoa valvottuina aikoina (uimavalvonta-ajat ilmoitetaan erikseen). 
  Backby vuokraa uima-asuja tai kylpytakkeja. Ota mukaan oma uima-asu, allassandaalit ja pyyhe/kylpytakki, jos arvelet niille olevan tarvetta.
 • Henkilökohtaiset hygieniatarvikkeesi ja mahdolliset lääkkeesi
  Kuntoutuspäivän ajan sinulla on mahdollisuus tavaroiden säilytykseen lukollisissa kaapeissa ja vaatteiden vaihtamiseen erillisissä pukutiloissa.

Muita palveluja

 • Sinulla on mahdollisuus käyttää  liikunta- ja kuntosalia niiden aukioloaikoina jos ne ovat vapaana, sekä allasosastoa valvottuna aikana. Lisätietoja ja tarkemmat aukioloajat näet vastaanotostamme.
 • Lähimmät kaupat, apteekki- ja pankkipalvelut (mm. Kauppakeskus Entresse ja Ikea) sijaitsevat Espoon keskuksessa, n. 10 km päässä Kaisankodista. Lähellä Kaisankotia sijaitsevat mm Myllyjärven uimaranta, Pirttimäen ulkoilualue, Bodomjärvi, Karmeliittaluostari, Espoon Automuseo, Glimsin talomuseo, Löfkulla Golf ja Bodomin Golfrata.
 • Hotellin aulakahvio
  Vastaanoton yhteydessä toimii aulakahvio/baari, josta voit ostaa mm. kahvia, teetä, erilaisia virvokkeita ja pientä syötävää sekä makeisia.
 • Kauneus-ja hemmotteluhoidot
  Voit varata omakustanteisesti erilaisia hemmotteluhoitoja ja hierontoja. Suosittelemme varaamaan hoidot etukäteen numerosta 09-887191. 
 • Käytössäsi on ilmainen wlan-verkko ja tarvittaessa asiakastietokoneita.
 • Vieraat ja tulkit voivat ostaa itse lounaan ja kahvin joko Kartanolta tai valkoisen rakennuksen vastaanototsta. Kartanon ja valkoisen rakennuksen lounaat ovat eri hintaisia. 

Vakuutusasiat kurssin aikana

Kaisankodissa on lakisääteinen, jatkuvasti voimassaoleva potilasvahinko- ja ryhmätapaturmavakuutus. Tämä vakuutus korvaa ainoastaan kuntoutusohjelman aikana sattuneet vahingot. Jos majoitut, suosittelemme ottamaan oman tapaturma- tai matkavakuutuksen kuntoutuksen ajaksi.

Lisätietoja

Lisätiedot kursseihin liittyvistä käytännön asioista, tarkemmista sisällöistä ja toteutuksista saat tiimivastaavilta – katso kurssikohtaiset kuvaukset tai palvelukoordinaattori Ritva Meronen ma-ke 050 4700 319, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tiimivastaavan yhteystiedot löydät kunkin kurssikuvauksen lopusta tai yhteystiedot -sivulta.

Valinnat ja valintakriteerit kursseille, kuntoutuspäätökset ja niiden käsittelyajat, kuntoutusrahan hakeminen, matkakorvaukset:

Anna palautetta:

Kelan kuntoutuksen asiakaslähtöisyysmittari Kaari-kysely:

Käy vastaamassa kuntoutuksen jälkeen Kelan Kaari kyselyyn seuraavan linkin kautta:

https://response.questback.com/isa/qbv.dll/bylink?p=gYTctB20vAm_9nTuMw7nP4Zs0F-nfct765KE1J26lmm01QGs3XSGzSJEa4QC8q1s0

Nordhealth Connect -linkki verkkokuntoutukseen, jossa kuntoutukseen liittyvät lomakkeet:

Kirjaudu verkkokuntoutukseen tästä: https://kaisankoti.connect.nordhealth.com/

Jaa tämä artikkeli

Kaisa Kallion kansalaislahjasäätiö,
Kaisankoti
Bodomintie 37
02740 Espoo

050 57 20 830 tai
050 470 0319
toimisto(at)kaisankoti.fi

© Copyright 2019- Kaisa Kallion kansalaislahjasäätiö, Kaisankoti. Oikeudet muutoksiin pidätetään.