• Kuntoutuksella tuloksiin
 • Kuntoutuksella tuloksiin

  Kuntoutuspalvelut tähtäävät tuloksiin ennaltaehkäisemällä työkykyä heikentäviä ongelmia ja kuntouttamalla jo syntyneitä fyysisiä, psyykkisiä tai työilmapiiriä rasittavia ongelmia.

  Ota yhteyttä meihin

Ohjeita kuntoutuksiin saapuville

Ennen kurssin alkua saat postitse kutsukirjeen, josta löydät tarkempaa informaatiota omasta kuntoutuskurssistasi. Tällä sivulla voit tutustua muihin yleisiin asioihin jotka liittyvät kuntoutukseen.  

Majoitus

 • Majoitusmuotoisten kurssijaksojen aikana majoitutaan kahden hengen huoneissa. (Korona-aikana mahdollisuus yhden hengen huoneeseen).
 • Myös avomuotoisten kurssien aikana on mahdollista yöpyä, jos huoneita on saatavilla. Tiedustele mieluiten etukäteen huonetilannetta ja huoneen saatavuutta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Kela ei korvaa majoitusta avomuotoisissa kuntoutuksissa, vaan tällöin yöpyminen tulee maksaa itse.

Majoituspalveluista vastaa Backbyn kartano. Huoneissa on oma kylpyhuone. 

Matkustusyhteydet

 • Kaisankoti sijaitsee Pohjois-Espoossa Backbyn kartanon tiloissa. Jos saavut omalla autolla, pihapiiristä löytyy runsaasti ilmaista parkkitilaa.
 • Kaisankotiin pääsee paikallisbussilla nro 246 Espoon keskuksesta, Espoon torin laiturilta nro. 20. Lisätietoja ja aikataulut www.hsl.fi.
 • Matkakorvauksissa on omavastuuosuus ja Kela korvaa matkat yleensä yleisten kulkuneuvojen mukaan. Tiedustele ja hae matkakorvauksia erikseen suoraan Kelalta.

Ruokailu

Kuntoutusjaksoilla ruokailet Backbyn kartanon kartanoravintolassa. 

 • Majoittuvien kuntoutujien kursseihin sisältyy päivittäin kotiruokalounas, iltaruoka ja aamiainen.
 • Avokurssilaisille kuuluu kotiruokalounas ja päiväkahvi.
 • Ilmoita erityisruokavaliosta etukäteen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Ravintolapalveluista vastaa Backby-kartanopalvelut. 

Mitä varusteita tarvitsen mukaan kurssille?

 • Sisäliikuntaan sopivat rennot ja mukavat vaatteet, joissa on miellyttävää olla ja liikkua
  Voit käyttää Kaisankodin liikunta- ja kuntosaleja. Myös pieni reppu/kassi on hyvä ottaa mukaan, jossa voit kuljettaa tarvittavia välineitä ja varusteita. Muista myös juomapullo ja riittävästi vaihtovaatteita.
 • Vuodenajan- ja säänmukaiset ulkoiluvarusteet
  Kaisankodin ympäristö tarjoaa hyvät ulkoilumahdollisuudet. Myllyjärven (800m) kaunis ympäristö sekä Pirttimäen (1,2km) ja Oittaan (4km) ulkoilualueen tarjoavat hyvät virkistysmahdollisuudet.
 • Sauna- ja allaosasto
  Kurssijaksoilla voit käyttää Kaisankodin sauna- ja allasosastoa valvottuina aikoina (uimavalvonta-ajat ilmoitetaan erikseen). 
  Meiltä voi tarvittaessa vuokrata uima-asuja.
 • Henkilökohtaiset hygieniatarvikkeesi ja mahdolliset lääkkeesi
  Kuntoutuspäivän ajan sinulla on mahdollisuus tavaroiden säilytykseen lukollisissa kaapeissa ja vaatteiden vaihtamiseen erillisissä pukutiloissa.

Muita palveluja Kaisankodissa ja lähiympäristössä

 • Sinulla on mahdollisuus käyttää  liikunta- ja kuntosalia niiden aukioloaikoina, sekä allasosastoa valvottuna aikana. Lisätietoja ja tarkemmat aukioloajat näet vastaanotostamme.
 • Lähimmät kaupat, apteekki- ja pankkipalvelut (mm. Kauppakeskus Entresse ja Ikea) sijaitsevat Espoon keskuksessa, n. 10 km päässä Kaisankodista. Lähellä Kaisankotia sijaitsevat mm Myllyjärven uimaranta, Pirttimäen ulkoilualue, Bodomjärvi, Karmeliittaluostari, Espoon Automuseo, Glimsin talomuseo, Löfkulla Golf ja Bodomin Golfrata.
 • Hotellin aulakahvio
  Vastaanoton yhteydessä toimii aulakahvio/baari, josta voit ostaa mm. kahvia, teetä, erilaisia virvokkeita ja pientä syötävää sekä makeisia.
 • Kauneus-ja hemmotteluhoidot
  Hoitolamme palveluihin kuuluu erilaisia hemmotteluhoitoja ja hierontoja. Suosittelemme varaamaan hoidot etukäteen numerosta 09-887191. Hoidot ovat omakustanteisia.
 • Käytössäsi on ilmainen wlan-verkko ja tarvittaessa asiakastietokoneita.

Vakuutusasiat kurssin aikana

Kaisankodissa on lakisääteinen, jatkuvasti voimassaoleva potilasvahinko- ja ryhmätapaturmavakuutus. Tämä vakuutus korvaa ainoastaan kuntoutusohjelman aikana sattuneet vahingot. Jos majoitus, suosittelemme ottamaan oman tapaturma- tai matkavakuutuksen kuntoutuksen ajaksi.

Lisätietoja

Lisätiedot kursseihin liittyvistä käytännön asioista, tarkemmista sisällöistä ja toteutuksista saat tiimivastaavilta – kts kurssikohtaiset kuvaukset tai
palvelukoordinaattori Ritva Meronen 050 5720830, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kunkin kurssikuvauksen lopusta löydät tiimivastaavan yhteystiedot

Valinnat ja valintakriteerit kursseille, kuntoutuspäätökset
ja niiden käsittelyajat, kuntoutusrahan hakeminen, matkakorvaukset jne.

 

Kuntoutuksen asiakastyytyväisyys:

Käy vastaamassa kuntoutuksen jälkeen asiakastyytyväisyyskyselyymme:

https://forms.office.com/r/g62XFQGsGm

 

Kelan kuntoutuksen asiakaslähtöisyysmittari Kaari-kysely:

Käy vastaamassa kuntoutuksen jälkeen Kelan Kaari kyselyyn seuraavan linkin kautta:

https://response.questback.com/isa/qbv.dll/bylink?p=gYTctB20vAm_9nTuMw7nP4Zs0F-nfct765KE1J26lmm01QGs3XSGzSJEa4QC8q1s0

 

 Navisec -linkki verkkokuntoutukseen

Kirjaudu verkkokuntoutukseen tästä:

 https://kaisankoti.navisec.fi/

 

 

 

 

 

Kaisa Kallion kansalaislahjasäätiö, Kaisankoti
Bodomintie 37
02740 Espoo

050 57 20 830 tai
050 470 0319
toimisto(at)kaisankoti.fi

Tehtävämme on auttaa työelämässä tai sen ulkopuolella uupuneita kuntoutumaan sekä ohjata ja auttaa osatyökykyisiä takaisin työelämään. Toimimme työikäisten kuntoutuksen lisäksi kuntoutuksen ja työllistämispalveluiden rajapinnassa. Osatyökykyisten jäljellä olevan työkyvyn ja kapasiteetin tunnistaminen on keskeinen osa työtämme.