Skip to main content

Eeron tarina

Eeron tarina ”Osallistuin Kaisankodin Taito-kuntoutukseen. Työkyky on nyt osittain palautunut tämän Taito-kurssin myötä ja myös elämänhallinta on parantunut. Kuntoutuksen aluksi olin huonoissa fiiliksissä ja oli epätoivoinen elämäntilanne: oli masennusta ja toimintakyky olematon. Aluksi olin epävarma siitä, onko mitään toivoa ja yks kaks olikin! Työharjoittelu järjestyi ja lisäsi omaa hyvinvointia. Oma motivaatio ja asenne on tärkeintä, että ottaa vastaan tietoa ja vinkkejä henkilökunnalta ja terapeuteilta. Jos ajattelee aluksi, ettei tästä ole hyötyä, on hyvä katsoa kurssi loppuun.

Olin sulkeutunut ja mennyt taakka aiheutti epäilystä voinko luottaa kehenkään. Nyt sopeudun ja juttelen ihmisten kanssa. Jotain ihmettä on tapahtunut! Elämän kulku on tärkeää ja arvostan, miten osaatte ihmisiä tukea. Tärkeintä on, että olen saanut paljon itsevarmuutta: tiedän että osaan jotain ja vaikka aluksi työkyky oli nolla, niin ei ole enää. Ennen kurssia minulle ehdotettiin eläkettä, mutta nyt suoriudun työstä.

Kaisankodissa on ollut upea ja hyvä henkilökunta matkan varrella: Henkistä ja fyysistä terveyttä tankataan mielin määrin. Täällä on oikea henkilökunta tukemaan sitä. Henkilökunta ottaa ihmisen yksilöllisesti. Elämän eväät saa täältä, joko omaksut ne tai et. Jos olet aktiivinen ja teet pieniä askeleita eteenpäin, ne kantaa takuulla hedelmää. Pienin askelein nöyrästi eteenpäin. Menneitä juttujakin on kaiveltu esiin ja olen jutellut niistä. Voi olla monia sairauksia ja henkisiä ongelmia ja tämä on oikea paikka purkaa niitä. Ympärillä oleva luontokin on mielelle hoitavaa.

Jos en olisi tullut tänne, missä olisin nyt? Kaisankoti on hyvä paikka, vaikka olisi pitkä matka tulla tänne. Oma fyysinen kuntonikin on parantunut ja nyt jaksan kävellä ylämäet. Ihan eri äijä kuin vuosi sitten!”

Jaa tämä artikkeli